VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

tisdag 2 september 2014

Pestofyllda zucchinirullader

I söndags när vi kom hem från Utö hade vi med oss en stor zucchini (squash) och ett halvt kilo tomater, köpta från en bänk och betalt i en låda. I kylen var det nästan tomt sånär som på en burk pesto, fetaost, lök och grädde (förstås!). (Ok. Lite mer fanns det men inte mycket...)
Lokalt odlade från Utö. Gillar sådant, särskilt som jag inte ids odla själv...

Middag? Hmm. Tomaterna (och några halvdana små cocktailtomater i en skål på bänken) fick tillsammans med lök och vitlök bli en tomatsås. Zucchinin fick bli "pasta". Och fram växte en himla god vegetarisk middag.

Pestofyllda zucchinirullader med tomatsås och fetaost 2-3 pers

1 stor zucchini
150 gram fetaost
5 dl tomatsås (med en skvätt grädde - valfritt)
1 - 1 1/2 dl pesto (här med solrosfrön ist för pinje)

Liten ugnsform

Hyvla zucchinin i skivor med t ex osthyvel. De ska vara tunna, men såklart hålla ihop. Jag fick ut 20 stycken, ca 3 cm breda.
Lägg ut dem på skärbräda och bred över pesto.
Rulla ihop skivorna med peston inåt och lägg dem i den smorda formen (tänk strömmingslåda...)
Beroende på pestons sälta (tänk på att även fetaosten är salt) så salta och peppra över rulladerna. Hmm, lite chiliflakes funkar också.
Smula fetaosten över och häll på tomatsåsen.
Gratinera i ugnen, 175 grader, ca 20-25 minuter. Zucchinin ska bli "al dente", dvs fortfarande ha lite tuggmotstånd.
Tomatsås ska på...

...och sedan in i ugnen. Därefter var vi så hungriga så det blev inga mer bilder!


Till serverade jag en avokadosallad med vinägrett och rostade och hackade hasselnötter som topping. Inte alls dumt! (Apropå mängd tomatsås - det går självklart ta mindre mängd, en del tycker kanske att det blir för mycket kh. Jag räknar inte kolhydrater, jag äter de (långsamma) kolhydrater jag klarar!)
 
En liknande rätt fast inte vegetarisk hittar du här!
 
Instagram
Jag finns på Instagram och heter tantmonkan. Följ mig gärna!

Sköt om er!

Inga kommentarer: