Och faktiskt gympar vi, både jag och maken, vi har bestämt oss för att vi orkar och hinner mer då!
En och annan måltid får vi i oss, jag tog en matlagningsdag och fyllde frysen! En kväll åt vi stekt lax i lite gräddsås och till det gjorde jag sötpotatis a la Zansibar. Zansibar är en restaurang i Molyvos, Lesvos, Grekland och där hade de skivad potatis, grillad som de toppade med olika röror. Det har jag översatt till sötpotatisen. Å, gissa hur gott det blev?
Fetaostgratinerad sötpotatis, 2-3 pers
Sötpotatis, ganska stor, ca 5 hg
Salt och peppar
Lime, saften av 1/2
Fetaost, 150 gram
Chili, färsk eller flingor, efter smak
Olivolja
Sätt ugnen på grilläge.
Skala sötpotatisen och skiva den ca 8 mm.
Pensla med olivolja, salta, peppra och pressa limesaft över.
Lägg de på bakplåtspappersklädd plåt och stek skivorna i ugnen ca 10 minuter, eller till dess de är mjuka.
Under tiden, mixa fetaost med chili och olivolja.
Ta ut skivorna och bred över röran.
Sätt in i ugnen igen, ca 5 minuter.
Skivorna blir förstås olika stora i diameter, jag serverade de största till middagen och de minsta blev i matlådan.
Instagram
Jag finns på Instagram och heter tantmonkan. Följ mig gärna! (Just nu i flyttider är jag lite mer aktiv där än här...)
Sköt om er!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar