VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

söndag 13 april 2014

Grillpremiär och aningen bråda dagar

Här har dottern stylat hemma hos sig. Chilin har hon odlat på balkongen, den används med försiktighet och utan kärnor...men gott blev det i souvasgrytan!

Ojoj, nu kommer det bli så här ett tag framöver, hinner inte riktigt blogga. I slutet på april ska rätt mycket vara klart; först inför fotograferingen och sedan till försäljningen av huset i början på sommaren - vi har ju bara haft ett år på oss - så allt småfix ska vara klart om drygt två veckor...

Styling
Ikea har fått ett besök, Byggmarknaden likaså, sovrummet har vårstädats ordentligt med vädring och sängtvätt, fönstret är dock kvar. Har en fundering om att anlita fönsterputsning innan fotografering, så... Jag är stylingansvarig, hehe, och har kuddar att sy. Kuddar är styling. Provbäddade dubbelsängen a la styling igår fast med "fel" sänglinne. Inför fotografering/visning är det vitt linne som gäller! Vitt och fräscht och tusen kuddar uppställda mot huvudgaveln...

Kossa
Obligatorisk kohud finns nu på vårt vardagsrumsgolv. Läste någonstans att någon kallade det "mäklarstil med kohud" hmm, men jag har velat ha en kofäll långt innan reklamkanalerna tog över stylingen... Och den ska med till lägenheten! 

Käk
Nu är frysen nästan tom på matlådor...det är delar av våra middagar sådana här veckor. Men lite har jag lagat, nåja, med betoning på lite.

Grillsäsong
Härligt, nu har grillsäsongen börjat på Lilltäppan! Igår körde vi grönsaker, oxfilé och pepparbiff på grillen och åt en sådan där fantastiskt god hemgjord bearnaisesås. Men innan grillningen var vi - både jag och maken - på Äntligen fredagsgympa. (Maken har gått ned åtta kilo på dryga halvåret; sedan han bytte tillbaks till sitt gamla jobb och därmed slutade köra bil i tjänsten och började gå lite mer, slutade med kakorna på kontoret och skaffade Friskiskort. Hans mage är borta och jeansen för stora.)

Lördagens grillning blev mera pepparbiffar och kycklingklubbor som legat och gottat sig i marinad hela dagen.

Lax- och räkpaj gjorde jag en dag.

Jag gör aldrig pajskal utan gör pajen direkt i smord form. Nu använde jag en ganska liten form, 18 cm i diameter. 
Lägg riven ost i formen så botten döljs. Lägg 100 gram gravad lax i bitar över osten, sedan 100 gram skalade räkor på laxen.
Täck allt med riven ost, rejält.
Blanda en äggstanning med 4 ägg och 4 dl grädde/gräddfil/youghurt/crème fraiche - jag tar det som finns i kylen. Rör ned 1 tsk salt, lite svartpeppar och 1/2 dl hackad dill och 1-2 krm cayennepeppar i äggstanningen och häll den försiktigt över osten och fyllningen.
Grädda mitt i ugnen, 175 grader, ca 45 minuter. 


Enkel röra med gravad lax, rödlök, ägg, dill och majonnäs fick förgylla fröpanerad spättafile. Den röran är god också med avokado eller som pålägg.

Random marinad - dvs vad som fanns hemma - rödvin, krossade tomater, örtkryddor och soja. Typ. Brukar bli kanon.

Instagram
Jag finns på Instagram och heter tantmonkan. Följ mig gärna!

Sköt om er!

Inga kommentarer: