VÄLKOMMEN IN I MITT GODA KÖK!

söndag 15 juli 2012

Varma tomater och broccolimos

I lördags gjorde jag en medelhavsinspirerad middag, bakade också foccacia-brödet till den.

Som tillbehör till köttet gjorde jag varma tomater - ibland är det gott med varma grönsaker - och ett broccolimos med soltorkade tomater.

Allt var mycket gott ihop!


Varma tomater 2 pers

2 tomater
Balsamvinäger
Flingsalt
Smör

Halvera tomaterna och lägg i en liten smord ugnsform.
Ringla balsamvinäger över och strö över flingsalt.
Lägg en klick smör på varje tomat.
Baka i ugnen, 175 grader, ca 25-30 minuter. Servera varma.

Broccolimos, 2 pers

1 broccolistånd
Vatten, salt
2 dl riven ost
5 st soltorkade tomater (torra), strimlade
2 msk finhackad färsk basilika
1 pressad vitlöksklyfta
Rivet skal (zest) av en halv citron

Ansa och bryt broccolin i bitar. Koka i lättsaltat vatten till den blivit mjuk, låt den rinna av och mixa till mos.

Blanda riven ost med soltorkade tomater, basilika, vitlök och citron.
Rör ned oströran i broccolimoset. Smaka av med salt.

Idag blir det en skärgårdstur med goda vänner och lunch på båten.

1 kommentar:

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Varma tomater måste jag göra snart igen. Man glömmer bort vissa maträtter och det är tur att man kan bli påmind.